Welke slimme verlichting past het best bij jou? Wij zetten het voor je op een rij!

4 juli 2018

Welke smart verlichting past het best bij mij?

Sinds de komst van slimme verlichting zijn er talloze verlichtingssystemen geïntroduceerd. Het meest bekende voorbeeld is natuurlijk Philips Hue. Naast Hue zijn er echter nog meer dan genoeg mogelijkheden om jouw huis in te richten met sfeervolle en duurzame verlichting. Hoe weet je nu welk systeem het best bij jou past? We zetten de verschillen en mogelijkheden voor je op een rijtje, zodat je altijd de juiste keuze kunt maken!

Philips Hue White Ambiance lampPhilips Hue

We trappen af met de meest bekende in het rijtje. Philips bracht in 2012 een lamp uit die met je smartphone bediend kon worden. Philips Hue was geboren. Enkele jaren en innovatieve ontwikkelingen later is Hue uitgegroeid tot een zeer compleet en uitgebreid systeem wat veel meer is dan alleen een lichtbron. 

Het hart van het Philips Hue syteem is de Hue Bridge. Zonder de bridge is het niet mogelijk om de lichten met je smartphone te bedienen en kleuren of warmtes in te stellen. Dit willen we natuurlijk wel! De Hue Bridge is makkelijk aan je router te verbinden met de meegeleverde ethernet kabel. Verder hoef je alleen maar de Hue app te downloaden en vanuit de applicatie je smartphone aan de bridge te koppelen. Installeren duurt letterlijk maar twee minuten!

Vervolgens is het tijd om in de eindeloze mogelijkheden van Hue te duiken. Je kunt direct aan de slag met 16 miljoen kleuren en eindeloos veel wittinten die helpen ontspannen en concentreren. Wat dacht je van een koel, wit zonnetje zoals in de Noorse fjorden als wake-up light? Of een warme tint die precies lijkt op de zonsondergang in Bali? Alles is mogelijk.

Hue is uit te breiden met talloze accessoires, zoals motion sensors en dimmers, maar wist je dat je het systeem ook kunt koppelen aan andere apps en toepassingen? Zo kun je Hue bijvoorbeeld verbinden aan je mailaccount, zodat je verlichting knippert bij een mailtje van een belangrijke afzender. Je kunt Hue ook koppelen aan je entertainmentsysteem, zodat je verlichting aangepast wordt op de film die je kijkt of game die je speelt!

myStrom

myStrom is een nieuwe speler in de markt en exclusief te verkrijgen bij 50five. De slimme verlichting van myStrom werkt op Wi-Fi. Dit betekent dat je geen bridge of ander device nodig hebt om je lampen met je smartphone te bedienen! Het enige wat je nodig hebt is een werkend Wi-Fi netwerk. myStrom lampen kunnen volledig naar wens ingesteld worden. Kies één van de 16 miljoen kleuren of ga voor de witte tint die past bij jouw moment. MyStrom WiFi lampen

myStrom beschikt tevens over een vakantiemodus. Deze modus zorgt ervoor dat je met een gerust hart een weekje weg kunt. Dankzij deze handige feature wordt je verlichting op willekeurige momenten in- en uitgeschakeld. Hierdoor zal het lijken alsof er iemand thuis is. 

Ook heeft myStrom enkele slimme accessoires toegevoegd aan het smart home systeem. Zo zijn er twee opvallende, stijlvolle buttons die het bedienen van je verlichting nóg makkelijker maken. Met deze buttons is het mogelijk om voorgeprogrammeerde scenes in een handomdraai in te stellen. Tik bijvoorbeeld twee keer kort op de knop en al je verlichting springt op de kleur die je vooraf hebt ingesteld. Handig!

De myStrom app maakt het ook mogelijk om je energieverbruik te monitoren. Zo zie je direct hoeveel er wordt bespaard dankzij de slimme lampen. Je kunt ook nog een stapje verder gaan met de myStrom Switch. Deze slimme stekker zorgen ervoor dat de apparaten die er op aangesloten worden ook in- en uitgeschakeld kunnen worden met de app. Ook van deze apparaten wordt het energieverbruik gemonitord. Slim besparen én slim genieten!

                Trust Zigbee

Trust Zigbee control

Trust is al jaren een bekende naam in de smart home wereld. In Nederland staat Trust ook wel bekend onder de naam KlikAanKlikUit. Het merk heeft oneindig veel slimme oplossingen. Denk aan slimme sensoren, beveiligingssystemen, schakelaars en lampen. Trust heeft onlangs het portfolio uitgebreid met slimme Zigbee lampen. Dit vonden wij direct zeer interessant, omdat er al ontzettend veel bestaande smart home producten van Trust op de markt zijn. Oneindig veel mogelijkheden!

De Zigbee lampen van Trust zijn er in verschillende smaken die te vergelijken zijn met Philips Hue. Zo heb je de keuze uit LED lampen van kleur, verschillende soorten wit en spotjes. De Trust Zigbee lampen bedien je via het Zigbee Control Station. Dankzij dit controle station stel je 16 miljoen verschillende kleuren of witte tinten in met je smartphone. Ook zijn er verschillende Trust Zigbee accessoires die aan dit systeem te koppelen zijn. Denk aan motion sensors, rookmelders en camera’s.

Heb je al een KlikAanKlikUit / Trust Internet Control Station? Dan kun je helemaal los met oneindig veel toepassingen! Alle producten van Trust zijn namelijk te koppelen aan dit controle station. Ook al je oudere KlikAanKlikUit producten kun je dus verbinden met je lampen. Bedenk het en je kunt het configureren! 

Meer weten over onze slimme verlichting? In dit artikel zetten we de systemen lijnrecht tegenover elkaar!