Vergelijking: Nest Hello, Ring 2 en Ring Pro videodeurbellen

We vergelijken de functionaliteiten en eigenschappen van de drie beste slimme videodeurbellen: de Nest Hello, Ring 2 en Ring Pro

21 juni 2018

Als je op zoek bent naar een slimme oplossing voor je gemiste pakketjes, voor deur-tot-deurverkopers die je van de bank bellen of gewoon om je huis veiliger te maken, dan is een slimme videodeurbel wellicht de oplossing.

Het oude vervangen voor het nieuwe

Je vraagt je wellicht af wat een videodeurbel is en waarom je er een nodig hebt. Slimme videodeurbellen werken via een app op je telefoon of tablet, stellen je in staat om te zien wie aan je deur staat en op basis daarvan kun je bepalen of je opendoet of niet. Er zijn echter meerdere functionaliteiten die de videodeurbel een betere keuze maakt dan een traditionele deurbel, zoals tweeweg-communicatie, nachtzicht en bewegingsdetectie.

Hebben we je interesse gewekt? Bij 50five willen we dat je de beste slimme oplossing vindt voor je wensen. Lees verder om uit te vinden welke videodeurbellen er zijn en hoe deze zich tot elkaar verhouden.

Merken waar je op kan vertrouwen

De twee meest belangrijke merken zijn Nest en Ring. Dit zijn de meest belangrijke verschillen tussen de twee:

Ring bestaat het langst van de twee en de Ring Video Doorbell 2 en Ring Video Doorbell Pro zijn de meest populaire deurbellen. De Ring Pro biedt meer mogelijkheden en functionaliteiten dan de Ring Video Doorbell 2.

Hello is de nieuwe slimme videodeurbel van Nest, dat ook een breed assortiment aan andere smart home oplossingen biedt die werken op het Nest Smart home platform. Voor de Nest Hello heb je bestaande bedrading met laag voltage nodig en een 16-24V transformator. 

Haarscherp beeld

Waar de Ring Pro en de Ring Video Doorbell 2 een beeld hebben van 1080p, biedt de Nest Hello een beeld van 1600x1200 pixels (4:3 beeldratio). Dit betekent dat de Nest een persoon in zijn geheel in beeld kan hebben, waar het beeldbereik van de Ring deurbellen breder is.

 Nest versus Ring field of view

De Nest Hello onderscheidt objecten van mensen en heeft gezichtsherkenning, wat goed van pas kan komen als je wil dat je slimme deurbel bekende personen herkent als ze bij je aan de deur staan. Je kunt deze deurbel zodanig instellen dat je bezoek een gesproken bericht krijgt. Om deze functionaliteiten te benutten, heb je een abonnement nodig van Nest Aware. De Ring Pro ziet het verschil tussen objecten of dieren en mensen, dus je krijgt geen valse bewegingsmelding als de kat van de buren langs je deur loopt.

Alle drie de deurbellen bieden tweeweg-communicatie, waardoor je met je bezoek kan communiceren. Ruisonderdrukking zorgt ervoor dat de gesprekken goed zijn te verstaan. Ook nachtzicht is een eigenschap die de deurbellen hebben, zodat je ook in het donker kan zien wie aan je deur staat.

Je kunt ook meldingen inschakelen om daarmee direct pushmeldingen te ontvangen. Ook kun je live-beelden inschakelen, zodat je in real-time kan zien wat er bij je voordeur gebeurt. De Nest Hello gaat nog een stapje verder en biedt 24/7 video-streaming. Het is wellicht ook goed om te weten dat Ring is gemaakt door Amazon en de assistent Alexa wordt ondersteund. Nest Hello wordt gemaakt door Google en werkt met Google Assistant en kan bezoek via de speaker worden aangekondigd als ze aan de deur staan.

De beschikbaarheid van een aantal eigenschappen en functionaliteiten is afhankelijk van de abonnementsvorm die je kiest. Kijk voor de diverse abonnementsvormen op de website van Ring en Nest.

Prachtig vormgegeven slimme technologie

Hoe verhouden de drie slimme deurbellen zich op het vlak van uiterlijk? Uiteraard is schoonheid subjectief, maar de Nest Hello en de Ring deurbellen zien er veel beter uit dan een traditionele deurbel. De Nest Hello is de kleinere van de drie, is dunner en wat discreter. Dit is deels omdat de Nest Hello op netstroom werkt en geen ruimte nodig heeft voor een accu. De frontjes van de Ring Pro en Ring 2 kun je verwisselen voor frontjes met andere kleuren, dus deze deurbel kun je aanpassen aan je voorkeur.

Bekijk alle drie de deurbellen op 50five of neem contact op met onze klantenservice als je hulp nodig hebt in je keuze!