TP-Link Deco M9 Plus biedt een stabiele basis voor je smart home

Optimaal signaal, smart hub én beveiliging in één oplossing.

15 november 2018

Zonder fundering geen huis en zonder internet geen smart home. We hebben steeds meer slimme apparaten in ons huis die worden aangesloten op het internet, waardoor een stabiele verbinding een soort eerste levensbehoefte is geworden. Veel mensen krijgen van hun internetprovider een modem en een router, zodat ze thuis een draadloze internetverbinding kunnen aanleggen, maar volstaat dat nog wel? In deze blog leggen we je uit waarom je beter een stapje extra kunt zetten met een wifi-netwerk van TP-Link.

De modem en router van de internetleverancier doen natuurlijk gewoon waarvoor ze zijn bedoeld. De installatie ervan is meestal redelijk eenvoudig en mensen hebben snel een werkende internetverbinding. Deze apparaten hebben echter ook hun beperkingen, want vaak is de router niet krachtig genoeg om ieder hoekje van het huis of de tuin te voorzien van een draadloos signaal. Het instellen van enkele basisfuncties kan nog wel, maar het wordt al een ander verhaal om geavanceerde aanpassingen te doen voor een optimaal en stabiel signaal.  

Meerdere zenders voor groter bereik

TP-Link snapt het belang van die stabiele basis en brengt daarom de Deco M9 Plus op de markt. Deco gebuikt een systeem van meerdere zendersom een naadloze wifi-dekking te creëren, zodat je nooit meer een zwak signaal hebt. Je router verstuurt één signaal, de afzonderlijke zenders zetten een netwerk op en staan continu in verbinding met elkaar. Dat wordt ook wel een mesh-netwerk genoemd. Met meerdere zenders heb je dus ook meer bereik en dat met een optimale snelheid. Met drie units van Deco kom je bijvoorbeeld draadloos al tot een bereik van 600 vierkante meter, zonder dat je veel last hebt van stoorzenders en zonder een extra ethernetkabel te hoeven trekken.

Deco M9 Plus

Bedien je slimme apparaten via de hub

De producten van TP-Link gaan zelfs nog een stapje verder dan het realiseren van een dekkend netwerk. De Deco M9 Plus werkt namelijk ook als smart hub voor het smarthome-platform. Dit betekent dat je slimme apparaten van andere leveranciers kunt koppelen aan dit platform en je ze kunt besturen met de app van Deco. En omdat je meerdere wifi-, ZigBee-, en Bluetooth-apparaten kunt aansluiten, kun je de slimme verlichting, thermostaten, schakelaars en deursloten bedienen vanuit één app, waar je ook bent.

Acties van slimme apparaten automatiseren

Je kunt het systeem daarnaast koppelen aan Amazon Alexa, zodat je de apparaten met je stem kunt bedienen. Met Deco kun je de acties ook automatiseren door IFTTT (If This Then That) in te stellen, waarmee slimme apparaten op elkaar kunnen reageren. Als het systeem bijvoorbeeld merkt dat je binnen stapt omdat je telefoon connectie maakt met het netwerk, gaan de lampen aan en de verwarming aan op een bepaalde stand. Dat is slechts één voorbeeld, want de mogelijkheden zijn eindeloos met meer apparaten die je op elkaar kunt laten reageren.

Vergroot je veiligheid

De internetverbinding is dus geregeld en de apparaten zijn aangesloten, maar TP-Link gaat nog veel verder met de toevoeging van HomeCare. Dat is een pakket met gepersonaliseerde functies en beveiligingsopties, zoals ouderlijk toezicht, ingebouwde antivirus en Quality of Service (QoS). Hiermee worden de apparaten beschermd tegen virussen en hackers, kun je per gezinslid instellen wat ze wel en niet mogen doen op het netwerk en kun je met QoS instellen welk apparaat voorrang krijgt voor een bepaald moment of bepaalde activiteit. Iemand die een uur wil videobellen krijgt zo genoeg bandbreedte of de spelcomputer krijgt altijd genoeg bandbreedte voor de favoriete spelletjes van het gezin.

Verschil tussen router en access point

Deze diensten worden alleen mogelijk als de Deco M9 Plus wordt ingesteld als eerste router en dus het binnenkomende en uitgaande internetverkeer regelt. Als je toch de router van je leverancier gebruikt en je kunt deze niet in bridge-modus zetten (de instelling om router alleen te laten werken als modem, zonder extra functionaliteiten, zoals wifi), moet je de Deco zenders instellen als access points. Een access point is het draadloze toegangspunt in een wifi-netwerk en zorgt voor het doorgeven van het wifi-signaal. Dan kun je geen gebruik maken van die extra diensten iot de vorige alinea, maar zorgen ze uiteraard wel voor een optimaal dekkend netwerk.

Met Deco M9 Plus van TP-Link haal je dus een stabiele internetverbinding in huis, kun je het gebruiken als smart hub voor het bedienen van je slimme apparaten én biedt het een aantal diensten voor een veilig en optimaal gebruik. TP-Link zet dus een paar extra stappen en daardoor wordt dit wifi-systeem een perfecte basis voor je smart home.

Bekijk de producten van TP-Link hier:

 1. TP-link Deco M9 Plus Tri-band Multiroom AC Router (3-pack)
  TP-link Deco M9 Plus Tri-band Multiroom AC Router (3-pack)
  • Adaptive Routing
  • Mesh WiFi
  • Fungeert als smart hub
  € 399,00
 2. TP-Link Deco P7 Dual-band Multiroom AC Router (3-pack)
  TP-Link Deco P7 Dual-band Multiroom AC Router (3-pack)
  • Adaptive Routing
  • Hybride Powerline Mesh
  • Geniet van buffer-vrij
  € 299,00
 3. TP-Link Deco M5 3-pack
  TP-Link Deco M5 3-pack
  • Overal krachtig internet
  • Veilig online
  • Toezicht houden
  € 229,00