Optimale wifi-dekking in je leefwereld door Netgear Orbi

Router en satelliet zorgen samen voor groot bereik

15 november 2018

Het was vaak lastig om in iedere hoek van je huis een goed internetsignaal te krijgen. Je kon het proberen met een tweede router, zodat je een tweede netwerk kreeg. Dat betekent ook dat je zou moeten schakelen tussen de netwerken om de volledige sterkte te houden. Er zijn ook wifi-repeaters of extenders op de markt, maar die halveren de draadloze snelheid en dat wil je natuurlijk ook niet. De oplossing voor optimale dekking op één netwerk komt van Netgear en heet Orbi.

Router en satelliet met fraai design

De Orbi is een unieke wifi-oplossing die bestaat uit een router en een satelliet met een fraai design. De krachtigste Netgear-oplossing voor het grootste bereik is de Orbi RBK50. De router sluit je aan op je modem en de satelliet plaats je op een centrale plek in huis. Ze hebben samen een bereik van 350 tot 370 m2 en dat zorgt ervoor dat je een sterk signaal krijgt op ieder plek in huis of de tuin. Wil je het bereik nog verder vergroten dan kun je dit wifi-systeem uitbreiden met losse satellieten, zodat je overal optimaal bereik hebt. Netgear heeft ook specifieke oplossingen voor kleinere ruimtes voor optimale dekking, zoals de RBK20.

Drie radio’s voor meer bandbreedte

De Orbi gebruikt tri-band-technologie om optimaal bereik te realiseren. Dat betekent dat er twee 5GHz-radio’s en een 2,4GHz-radio samenwerken om een maximale bandbreedte van 3000 Mbps te kunnen bieden. Netgear zorgt voor een constante eigen verbinding tussen de twee 5 GHz-radio’s, zodat je over het hele netwerk altijd een sterk signaal houdt. Dat wordt ook wel een mesh-netwerk genoemd. Het grote voordeel is dat je één 5 GHZ-netwerk krijgt, zodat je nooit hoeft te schakelen tussen netwerken als je het signaal verliest. Orbi zorgt dat je apparaat altijd verbinding maakt met het punt met het sterkste wifi-signaal.

Eenvoudig te installeren

Hoewel er heel veel technologie achter dit wifi-systeem schuilt, is het aan de voorkant gewoon een erg fijn en simpel te gebruiken systeem. Als je de RBK50 set voor het eerst gebruikt, ben je in een paar minuten klaar met het installeren. De router en de satelliet zijn in de fabriek al aan elkaar gekoppeld en binnen een paar minuten is de verbinding tot stand gebracht. Het is natuurlijk ook mogelijk om via de bijbehorende app wat simpele instellingen te wijzigen. Voor geavanceerde gebruikers is er de Netgear Genie app voor het beheren van meer functionaliteiten, zoals het opzetten van een gastnetwerk of het instellen van ouderlijk toezicht.

Iedereen profiteert

Een ander groot voordeel van de Orbi zijn de geïntegreerde ethernetpoorten in de router en satelliet. Zo kun je zeven apparaten verbinden met het internet met een ethernet-kabel, zoals computers, smart-tv’s of spelcomputers. Een vaste verbinding blijft stabieler en sneller, vooral voor apparaten die toch op hun plek in huis blijven staan. Daarmee regel je dus voor ieder apparaat in je huis een topsnelheid en kun je met het hele gezin genieten van tegelijkertijd streamen, online gamen en het downloaden van grote bestanden.

Je hebt met Netgear Orbi dus op een eenvoudige manier altijd een optimaal signaal, waar je ook bent in je leefwereld. Zou daarom de naam Orbi (Latijns voor de wereld) zijn gekozen?

Bekijk hier de Netgear Orbi producten:

 1. Netgear Orbi RBK50 WiFi Systeem
  Netgear Orbi RBK50 WiFi Systeem
  • Eenvoudige installatie
  • Volledig draadloos
  • Ultieme WiFi-oplossing
  € 359,00
 2. Netgear Orbi RBK30 WiFi Systeem
  Netgear Orbi RBK30 WiFi Systeem
  • Eenvoudige installatie
  • Volledig draadloos
  • WiFi-oplossing voor thuis
  € 267,00