Installatie verwarming

Installatie door 50five

Het installeren van een slimme thermostaat of een complete verwarmingsoplossing kan lastig zijn. Daarom stopt onze service niet als je je product koopt. We bieden namelijk de mogelijkheid om je product te laten installeren door onze smart home experts. Op deze pagina lees je wat de voordelen hiervan zijn!

Bekijk producten incl. installatie

Onze certificeringen

Waarom 50five?

50five biedt verwarmingsoplossingen op maat en installeert deze ook bij je thuis. Onze smart home experts zijn echte professionals die alle ins en outs van de producten weten. Wat de voordelen van installatie door 50five zijn?

  • De beste smart home experts gaan aan het werk voor je
  • Je product is snel en vakkundig geïnstalleerd
  • Een gratis wifi-check, advies, tips en uitleg over je nieuwe aanwinst
  • Haal het meest uit je verwarmingsoplossing
  • Geen gedoe, geen frustraties

Waarom een professionele installatie?

Als uw huis voelt als de vrieskist vanwege verwarmingsproblemen, weet u hoe belangrijk een werkende verwarming is. Daarom wilt u dat uw slimme thermostaat en/of radiatorkranen correct worden geïnstalleerd: u wilt uw systeem optimaal kunnen gebruiken.

Onjuiste installatie kan temperatuurschommelingen veroorzaken. Uw thermostaat is bijvoorbeeld ingesteld op 20 graden, maar het huis is kouder of warmer. Bij de installatie van een intelligente thermostaat moet met veel aspecten rekening worden gehouden. Soms kan het nodig zijn om een connector op de centrale ketel toe te voegen, een brug en de toepassing te installeren, uiteraard om uw systeem optimaal te configureren. Hiervoor is kennis nodig.

Waarom een professional inhuren?

Om alle mogelijkheden van uw slimme thermostaat optimaal te benutten en een optimale werking van uw verwarmingssysteem te garanderen, raden wij u aan om een vakman te raadplegen voor de installatie.

De moeilijkheidsgraad van de installatie hangt af van het product en uw behoeften en wensen als consument. Uw oude thermostaat vervangen door een Nest-model is relatief eenvoudig, maar het is een ander verhaal om uw huis uit te rusten met een Honeywell Evohome multi-zone systeem en radiatorkranen. Uw vloerverwarming functioneert als een aparte ruimte.

Er moet rekening worden gehouden met verschillende factoren en het is niet altijd eenvoudig om uw product zelf te installeren, vooral als u niet over de nodige ervaring en kennis beschikt.

Installation Tado

Installatie door onze deskundige partners

Wij bieden daarom bij sommige van onze producten een installatiedienst aan. Deze producten zijn gemarkeerd met 'Installatie'.

Wij werken samen met het Belgische bedrijf Ajusto. Het biedt allerlei diensten aan, van sanitair tot elektriciteit, inclusief alle soorten werk thuis, maar Ajusto's gekwalificeerde vakmensen kunnen ook uw aangesloten producten voor u installeren. Zij zullen uw product installeren (zonder stress voor u!) en u advies geven om het volledige potentieel te benutten.

Dit zijn vier redenen om te kiezen voor de installatiedienst van 50five in samenwerking met Ajusto :

1. Uw thermostaat wordt snel geïnstalleerd door een smart home professional.
2. U krijgt tips, trucs en uitleg over uw thermostaat.
3. U bent in staat om het volledige potentieel van uw aangesloten product te benutten.
4. Geen frustrerende installaties meer die u problemen opleveren.

Hoe werkt installatie door 50five?

Tips voor als je zelf gaat installeren

Wil je je slimme verwarmingsoplossing toch zelf installeren? Dan hebben we hieronder enkele tips voor je!

1. Let op de aansluiting tussen uw ketel en de thermostaat

CDit is afhankelijk van het type aansluiting (OpenTherm of On/off) en de aansluiting waarop uw thermostaat moet worden aangesloten. Het is verstandig om te controleren of uw aangesloten thermostaat compatibel is met het merk en type ketel dat u heeft.

2. Zorg voor een stabiele wifi-verbinding

Slimme thermostaten werken via internet. Het is dus belangrijk dat je een goede en stabiele internetverbinding hebt. Als dat niet zo is, maak je moeilijk verbinding via je app met de thermostaat en kan de thermostaat langzaam reageren. Als je ook slimme radiatorknoppen gaat installeren heb je overal in huis een goed signaal nodig.

Wil je je internetsignaal in huis verbeteren. Bekijk dan eens onze oplossingen om je wifi-signaal te versterken of uit te breiden.

3. Zorg dat de thermostaat op een goede locatie hangt

Als je je oude thermostaat gaat vervangen, dan hangt deze meestal al op een geschikte plaats. Heb je nog geen thermostaat hangen? Zorg dan dat deze op de juiste locatie wordt geplaatst. Op die locatie wordt namelijk de kamertemperatuur gemeten op basis waarvan de ketel wordt aangestuurd. Kloppen die signalen naar de cv-ketel niet? Dan verwarm je niet goed. Als bijvoorbeeld de zon op je thermostaat schijnt, denkt deze dat het warmer is dan de kamer is. De verwarming slaat af omdat de thermostaat denk dat de juiste temperatuur is bereikt, maar dan is je kamer nog niet warm.

Waar moet je o.a. op letten bij de plaatsing:

- Zorg dat de zon niet recht op je thermostaat schijnt
- Hang deze niet op een koude buitenmuur, dan meet de thermostaat een lagere temperatuur dan in werkelijkheid in de kamer
- Hang de thermostaat niet naast een raam of deur naar buiten
- Hang de thermostaat op ongeveer 1,5 meter van de grond

4. Stel je cv-ketel juist af

Het kan zijn dat je door de installatie van je slimme thermostaat je cv-ketel anders moet afstellen voor optimale prestaties. Dit is meestal werk voor een expert, maar als je hier ervaring mee hebt kun je ook hiermee je verwarmingsoplossing beter laten functioneren.

5. Volg de installatiehandleiding nauwkeurig

Het klinkt als het opentrappen van een open deur, maar dit is zeer belangrijk. Sommigen denken wel te weten hoe je zo’n thermostaat monteert en installeert, maar op die manier is de kans groot dat je het verkeerd doet. En zodoende kan het zijn dat je niet het maximale uit je investering haalt, wat zonde is. Slimme thermostaten zijn namelijk niet zomaar simpele thermostaten.

Hieronder vind je de installatiehandleidingen van de thermostaten die te koop zijn in onze webshop: