Slimme thermostaat kopen?

Swipe to the left

Slimme thermostaat kopen?

Welke slimme thermostaat past perfect bij jouw cv-ketel en situatie? 

Smart thermostats

Een nieuwe trend die steeds populairder lijkt te worden, een slimme thermostaat. Maar welke moet je kiezen?

Wie weet heb je tijdens de feestdagen mensen horen praten over die handige thermostaat die ze via hun smartphone kunnen bedienen. Het lijkt je ook wel wat. Op het internet heb je al diverse slimme thermostaten gevonden. Maar welke is nu het meest geschikt voor jou?

De snelste vergelijking is natuurlijk de prijs. De voordeligste slimme thermostaat kost zo rond de 100 euro. Daarnaast zijn er exemplaren verkrijgbaar van 250 euro. Best een flink verschil. Dit verschil zie je dan ook terug in de mogelijkheden van de thermostaat. Zo is de ene thermostaat bijvoorbeeld zelflerend en kan de ander verschillende kamers individueel verwarmen. Erg leuk allemaal, maar welke thermostaat sluit het best aan op jouw wensen? Om je te helpen bij deze keuze geeft 50five je graag wat tips. 

Tip 1: Gebruiksgemak

Een belangrijk aspect vinden we het gebruiksgemak van een slimme thermostaat. Meer functionaliteiten betekent niet altijd dat de thermostaat ook gemakkelijker te bedienen is. Andersom geldt hetzelfde. De meeste thermostaten hebben een vrij eenvoudige app waarin je de gewenste instellingen kunt configureren. Toch zijn er wel wat verschillen met name in aanschafwaarde en gebruiksvriendelijkheid.

Tip 2: Installatie

Op bijna alle cv-ketels kan een slimme thermostaat aangesloten worden. Daarnaast is een internetverbinding noodzakelijk. De thermostaat moet zowel op de ketel aangesloten worden als op de internetrouter (draadloos of met kabel). Sommige handleidingen worden meegeleverd als boekjes, anderen staan online. Heb je hulp nodig? Onze klantenservice staat altijd klaar om je te helpen mocht je er zelf niet helemaal uitkomen. 

Tip 3: Slim, maar ook zelflerend?

De term “slimme thermostaat” is eigenlijk een beetje verwarrend. Een thermostaat die je met je smartphone kan bedienen is namelijk niet altijd “slim”. Een thermostaat is pas echt slim als hij je huis leert kennen. De NestNetatmo en Honeywell Evohome zijn “slim” te noemen. 

Deze thermostaten leren je huis kennen en houden bijvoorbeeld rekening met de buitentemperatuur en mate waarin je huis geïsoleerd is. Als je bijvoorbeeld instelt dat het om 17:30 uur 20 graden moet worden in huis, leert de thermostaat zelf hoe laat hij moet gaan opwarmen zodat het op tijd warm is. Zodra de thermostaat heeft geleerd hoe lang het duurt voordat je woning afkoelt, stopt de thermostaat met verwarmen voordat het programma daadwerkelijk afgelopen is. 

Een zelflerende thermostaat is ideaal voor woningen met vloerverwarming. Regelmatig wordt hierover gezegd dat de minimumtemperatuur wat hoger ingesteld moet worden om op je verbruik te besparen. Maar wat is dan de juiste temperatuur? Een zelflerende thermostaat lost dat probleem meteen op. 

De Nest thermostaat gaat zelfs nog een stapje verder. Na een aantal weken leert de thermostaat je leef ritme kennen en past zich hier automatisch op aan. De thermostaat stelt zelf een programma in waardoor je woning altijd een aangename temperatuur heeft als je thuiskomt. 

Tip 4: Verwarm kamers individueel

Met behulp van een slimme radiatorknop kun je jouw radiator individueel verwarmen. Droom je bijvoorbeeld over een warme badkamer in de ochtend, terwijl de rest van het huis nog niet verwarmd wordt? Breid jouw slimme thermostaat dan uit met slimme radiatorknoppen. Je huis wordt daarmee niet alleen comfortabeler, maar je bespaart ook nog eens op energie! 

Tip 5: Passend in interieur

Natuurlijk is het ook belangrijk dat de thermostaat mooi in je interieur past. In onze 50five webshop vind je diverse thermostaten met zowel een elegant design als een moderne look. Door de ruime keuze aan thermostaten in onze 50five webshop zal er ongetwijfeld een thermostaat bij zitten die past in de stijl van jouw huis.