Extra veilig met een slimme rookmelder

Swipe to the left

Extra veilig met een slimme rookmelder

Wat is het verschil tussen traditionele en slimme rookmelders?

#rookmelders  #alarm  #alarmsystemen  #koolmonoxidemelders  #nest  #fibaro  #elgato 
2 jaar geleden, 384 keer gelezen
Smart smoke detectors save lives

Of je je huis nu huurt of hebt gekocht, je wilt veilig wonen. Daar hoort bij dat je één of meer rookmelders installeert om een brand vroegtijdig te signaleren. In België is dit al verplicht, in Nederland zal dit niet lang meer duren.

Een traditionele rookmelder is hiervoor prima geschikt en niet duur. Dus wat is de toegevoegde waarde van een slimme rookmelder?

5 voordelen van slimme rookmelders

 1. Geen vals alarm meer 

  Je kunt de gevoeligheid van de sensor kalibreren. Dit is bijvoorbeeld handig in de keuken, waar een te gevoelige sensor het alarm al laat afgaan als je vlees braadt. Door de sensor minder gevoelig af te stellen, voorkom je irritante en stressvolle valse alarmen. In andere ruimtes zet je de sensor juist op de hoogste gevoeligheid, voor maximale veiligheid.

 2. Extra veiligheid 

  Sommige materialen branden zonder rook te produceren. Gelukkig bestaan er ook slimme rookmelders die niet alleen rook, maar ook de temperatuur meten. Zodat je zeker weet dat een brand zo vroeg mogelijk wordt gesignaleerd. Een veilig idee.

 3. Simpele batterijtest 

  De keukentrap onder de rookmelder zetten en de knop indrukken om te testen of hij nog werkt, dat is verleden tijd. Dit check je gewoon met de app op je smartphone. Trouwens, als je dit liever met de hand test, kan dat natuurlijk ook.

 4. Op afstand reageren 

  De wifi rookmelder kan verbonden worden met andere domotica systemen (zoals alarmsysteem, sloten van deuren en ramen…). Zo kun je zelf bepalen welke actie wordt ondernomen in geval van brand: deuren ontgrendelen, de brandweer bellen… Elke actie kun je in gang zetten met je smartphone of tablet.

 5. Terugkijken in de historie

  Telkens als de sensoren een gevaar signaleren, legt de slimme rookmelder dit automatisch vast. Net als de zwarte doos van een vliegtuig. Op deze manier kun je alle rookmelders in huis continu ‘monitoren’ via je smartphone of tablet. Handig als je deze gegevens moet tonen aan je elektricien, installateur of verzekeringsmaatschappij.

Welke slimme rookmelder?Nest ProtectFibaro Smoke Sensor

Bij 50Five houden we de nieuwste smart home oplossingen kritisch tegen het licht en selecteren we alleen de beste producten.

De Nest Protect is een slimme rookmelder die ook koolmonoxide meet en bovendien samenwerkt met de Nest Thermostaat en Nest Cam beveiligingscamera.

De Fibaro Smoke Sensor is zeer compact van formaat en combineert alle genoemde voordelen in één apparaat.