Philips Hue vs. myStrom vs. Trust Zigbee: welke wordt het?

Swipe to the left

Philips Hue vs. myStrom vs. Trust Zigbee: welke wordt het?

Philips Hue vs. myStrom vs. Trust Zigbee: welke het best bij jou past ontdek je hier!

Philips Hue vs MyStrom

Philips Hue vs. myStrom vs. Trust Zigbee: welke wordt het?

Na deze berg informatie zal je misschien nog niet precies weten welk slim verlichtingssysteem daadwerkelijk het best bij jou past. Daarom zetten we ze hier even lijnrecht tegenover elkaar en laten we de belangrijkste plus- en minpunten zien. Op deze manier kun jij de juiste keuze maken!

Philips HuePhilips Hue Go

Philips Hue is een systeem wat een zeer fijne app en tal van mogelijkheden heeft. De entertainment functies zijn een goed voorbeeld van de mogelijkheden van Hue. Ontzettend veel apparaten en applicaties werken samen met het systeem, waardoor het zeer uitgebreid is. Je hebt echter een bridge en een aantal lampen nodig om te genieten van de mogelijkheden die het systeem biedt. Zo’n starter pakket ligt toch al gauw rond de 150 euro. Voor dit geld heb je een White Ambiance set en nog geen kleuren. Je hebt dan echter wel een zeer compleet systeem wat je helemaal naar jouw wens kunt afstellen. Heb je zin om veel te spelen met de mogelijkheden en wil je hier wat meer voor betalen, dan is Philips Hue de beste keuze.

mystrom wifi lamp

myStrom

Wil je iets minder besteden en heb je geen behoefte aan een bridge, dan is myStrom de oplossing voor jou. Voor 39 euro per lamp heb je een kleurenlamp die je direct met je smartphone kunt bedienen. Ook kun je zeer makkelijk inzicht creëren in je stroomverbruik en is de app zeer overzichtelijk. De buttons zijn tevens een mooie toevoeging die zorgen voor nóg meer gebruiksvriendelijkheid. Dit is het perfecte instapmodel voor iemand die helemaal nieuw is in de wereld van smart lighting. Pas wel op: zodra je er aan begint, wil je nooit meer terug! 

Trust Zigbee

trust zigbee home

Ten slotte hebben we de Zigbee lampen van Trust. Deze lampen zijn perfect voor de smart home liefhebber die al verschillende producten van Trust / KlikAanKlikUit heeft. Zowel de Zigbee lampen als de oudere producten zijn te koppelen aan het Internet Control Station. Op deze manier kun je oneindig veel configureren en instellen. De Zigbee lampen van Trust vallen qua prijs tussen Philips en myStrom in. The choice is yours!

Klik hier voor alle informatie over onze slimme verlichting en check onderstaande tabel voor een snel overzicht.

EigenschapPhilips HueTrust ZigbeemyStrom
Protocol Zigbee Zigbee WiFi
Bridge nodig Ja Ja Nee
Entertainment opties Ja Nee Nee
Compatibel met oudere Trust producten Nee Ja Nee
Prijs losse kleurlamp € 59,95 € 46,99 € 39
Prijs losse White Ambiance lamp € 34,95 € 27,99 X
Prijs starterpack Kleur € 199,95 € 154,99 € 145