Teveel online? Niet met Circle met Disney

Swipe to the left

Teveel online? Niet met Circle met Disney

Hoe kun je als ouder beter inzicht krijgen in het internetgebruik van je kind?

#wifi  #internetfilters  #routers  #kinderveiligheid 
10 maanden geleden, 12 keer gelezen
Beter inzicht internetgebruik kind met Circle met Disney

Ontdek het nieuwste smart home product dat jou inzicht en controle geeft over het internetgebruik van jouw kind.

Wordt het voor jou als ouder ook steeds lastiger om inzicht te krijgen in het internetgebruik van je kind, al helemaal nu de wereld zich meer en meer online afspeelt? Niet alleen social media, games en muziek zijn op het internet te vinden, ook huiswerkopdrachten worden regelmatiger online gemaakt. Wat is “geschikte” en wat is “ongeschikte” content? En hoe weet ik of mijn kind veilig is online? 


Een van de nieuwste smart home producten op de markt is de Circle met Disney, een magisch wit doosje dat jou controle geeft over het internetgebruik in huis. 50five heeft eerder deze maand al kennis gemaakt met de Circle. Medewerker Paul was erg positief en vertelt je graag meer over zijn ervaring met dit slimme product. 

Veilig online 

Hoe zorgde de Circle ervoor dat je kinderen veilig zijn online? Circle with Disney use

“De Circle gaf mij op diverse manieren inzicht in het internetgebruik van iedereen in huis. Door mobiele apparaten aan de Circle te koppelen (zoals laptop, iPad en smartphone), kreeg ik via de Circle App een overzicht van het internetgebruik van ieder apparaat. Zo kon ik het internetgebruik van iedere persoon in huis exact monitoren. Ik zag welke websites er bezocht werden (op de dag zelf maar ook op basis van historie), ik kon websites blokkeren en een maximale tijd instellen aan het totale internetgebruik.” 

Hoe kon je ongeschikte content blokkeren voor je kinderen? 
“Per gebruiker kon ik toegang tot specifieke websites blokkeren. Daarnaast kon ik voor bepaalde websites een maximale tijd instellen. Handig was dat ik in de Circle app een duidelijk overzicht kreeg van de meest gebruikte websites, in mijn geval waren dat Facebook, Minecraft en Snapchat. Op deze manier kon ik in de gaten houden of mijn kinderen niet per ongeluk op ongeschikte content terecht zouden komen.” 

Op welke manier kon de Circle voorkomen dat je kinderen geen ongewenste Google- en YouTube- zoekresultaten kregen tijdens het maken van huiswerk online? 

“Wat ik ook erg positief vond aan de Circle is dat er per gebruiker een leeftijdscategorie ingesteld kon worden. Op basis hiervan werd automatisch bepaalde content geblokkeerd. Denk daarbij aan expliciete content op social media, in nieuwsitems of games. Zoekopdrachten die naar dergelijke content verwezen werden automatisch geblokkeerd.” 

“Bovendien kon ik gebruik maken van “YouTube safe search”, waardoor geen ongeschikte content weergegeven werd bij vage zoekopdrachten. Daarnaast kon ik via de Circle app een filter instellen voor het blokkeren van online advertenties (add blocker), erg prettig!”

Afleiding door smartphone  

Kon de Circle er ook voor zorgen dat je kinderen tijdens studietijd niet afgeleid werden door Facebook, Minecraft of Snapchat?

“Ik kon het gebruik van social media blokkeren of toestaan voor een maximale gebruiksduur. Daarnaast kon ik het internet op gewenste tijden volledig uitzetten per gebruiker. Perfect voor de momenten waarop huiswerk gemaakt moest worden of wanneer het bedtijd was.” 
“Ook tijdens ‘toegestane’ uren kon ik het internet per direct pauzeren. Heel handig als ik de volledige aandacht van mijn kinderen wilde!” 


Op welke manier vergemakkelijkte de Circle het internetgebruik in jouw thuissituatie nog meer? 
“Heel herkenbaar voor mij was het moment waarop het bedtijd was en mijn kinderen hun smartphone mee naar bed wilde nemen. Een dagelijks discussiepunt. ‘Ik wil nog muziekjes luisteren want dan kom ik beter in slaap’ tegen ‘maar ik wil niet dat je op YouTube gaat!’ Deze discussie is met de Circle volledig opgelost door het monitoren en eventueel blokkeren van bepaalde websites, of door het blokkeren van het gehele internet.” 
Circle with Disney use

Conclusie

“Het fijne van de Circle is dat het een duidelijk inzicht geeft in het internetgebruik, het internet beheert (en waar nodig blokkeert) en deze discussie bespreekbaar maakt in huis. Voor mij als ouder met jonge kinderen vormde de Circle daarom een perfecte aanvulling in het hedendaagse online tijdperk.” 

Nieuwsgierig geworden naar dit product? Bekijk onze productpagina dan eens van de Circle met Disney
Circle met Disney was in RTL Nieuws! Bekijk hier de uitzending